Els resultats preliminars mostren una important baixada de la presència de moscard tigre

El 21 d’octubre es farà una xerrada a Ses Cases des Mestres sobre la prevenció d’aquesta plaga

Els resultats provisional presentats per la consultora que analitza i controla la presència del moscard tigre a Santa Maria mostren que hi ha hagut una important descens en el nombre de larves comptabilitzades. Els resultats definitius es presentaran a finals de novembre quan es considera que acaba l’època de màxima activitat d’aquest insecte.

L’Ajuntament, donada la molèsties que crea la presència d’aquest insecte, ha organitzat per a finals d’octubre una xerrada col·loqui amb experts de la consultora per informar sobre les millors maneres de prevenir que aquest moscard criï i, per tant, s’estengui la seva presència.  El fet de que Santa Maria es trobi tan pròxim als focus principal de moscard tigre, Marratxí i Palma, fa que la prevenció, com a eina de lluita, sigui molt necessària.

Els punts verds són trampes on han baixat el nombre de larves

L’estudi

Aquests resultats provisional provenen de l’estudi i control d’11 trampes situades a diferents punts del municipi. Aquestes localitzacions han estat triades en funció de que siguin zones més sensibles per els ciutadans (camp d’esports, escoles, residència, etc.), en base a la inspecció que fan els tècnics a principi de l’estudi per identificar els focus de cria, i en funció dels resultats obtinguts en estudis anteriors(en aquest cas només el de l’any passat).

Quan s’han establerts els focus de cria, es fa un tractament larvicida i es comença a treballar en el control: cada 15 dies es recullen les mostres de les trampes i es comparen els resultats.

Una vegada presentats els resultats finals per part de la consultora es publicaran a la web.  Així i tot podeu consultar en temps real les dades del control a través del mapes disponibles a la web moscardtigre.com

 

Publicat a General, Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com