Jornada d’El Brot de Pi, senya d’un poble. Les branques de pi ja engalanen Santa Maria.

Amb aquesta diada es dóna el sus oficial a la XVII Festa del Vi Novell.

“El brot de pi, senya d’un poble”, és una jornada festiva on cellers, ajuntament, geganters i veïnats engalanen el poble amb branques de pi per anunciar l’arribada del vi novell.

Aquest passat dissabte, dia 23, partiren, uns en tren i uns altres en tractors, cap al pinar de Son Llaüt per tallar els brots de pi, que ja engalanen el poble. I és que la pluja no va impedir que els joves de l’agrupament escolta i guia “Terra de Pous”, acompanyats de la música i els balls del geganters de Santa Maria, pengessin les branques de pi per tot el carrer Llarg i al balcó de Ca s’Apotecari, centre de promoció econòmica del poble.

Aquest any la diada va contar amb la participació de part del consistori d’El Masroig, poble del Priorat català agermanat amb Santa Maria del Camí que també celebra la seva Festa del Vi Novell. El brot de pi del balcó de Ca s’Apotecari es va penjar amb l’ajuda del batle masrojà, Ferran Massip Bargalló.

Com ja sabeu, l’acte central serà dissabte 30 a la plaça Nova, on es podrà tastar el vi novell de tots els cellers santamariers acompanyats de les tapes dels bars i restaurants locals. A més, enguany podrem gaudir del vi novell del Celler d’El Masroig.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Festes i cultura popular, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com