L’Ajuntament i el comerç de Santa Maria posen en marxa el programa IComerç

IComerç és un programa de l’IDI per a la dinamització comercial i va ser presentat ahir a tots els comerciants

El dimarts 1 de desembre es va fer la presentació als comerciants de Santa Maria del nou programa de dinamització del teixit comercial local que ha posat en marxa la regidoria de Promoció Econòmica amb el suport, assessorament i eines de l’Insititut d’Innovació, un ens depenent de la conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern Balear.

A la trobada d’ahir, tècnics de l’Ajuntament i de l’IDI varen explicar les fases del projecte,  la metodologia i casos d’èxit d’altres municipis de Balears que han posat en marxa programes de dinamització similars.

Marilena Borràs, regidora de Promoció Econòmica va encoratjar als comerciants presents a “aprofitar aquesta oportunitat” i va assegurar que l’Ajuntament seguirà ajudant en tot el que es pugui al comerç local que es “no només font d’ingressos i de turisme si no també ànima del nostre poble”.

Un programa complet i a llarg termini

sector6El programa de Dinamització comercial per a municipis és un projecte integral de millora competitiva i de dinamització. El programa s’adapta a les  característiques de cada municipi a través de diferents fases.

L’objectiu final no només es desenvolupar accions puntuals, si no oferir eines per millorar el posicionament estratègic i competitiu dels comerços i del seu espai urbà. El programa es realitza amb una metodologia  que consta de diferents fases i que implica uns compromisos de participació. Les línies estratègiques sobre les que es treballarà deriven d´una primera fase d’informació i anàlisi realitzada als comerços i compradors locals.

De fet, ahir mateix, es va realitzar una dinàmica de grup entre els presents per començar a treballar en la identificació d’oportunitats. La següent fase de treball ja continuarà després de les festes de Nadal però, donada l’oportunitat que suposen aquestes festes per a molts de comerços del municipi, s’està analitzat la viabilitat de fer una formació ja per la propera setmana.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a General, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com