L’Ajuntament i els vuit cellers locals presenten la marca VI NOVELL DE SANTA MARIA

  • La marca VI NOVELL de SANTA MARIA unifica el producte de tots els cellers santamariers

  •  La Festa del Vi Novell, que es farà el 25 de novembre, serà el primer lloc on es podrà tastar aquest producte

L’Ajuntament de Santa Maria del Camí i els vuit cellers locals (Ramanyà, Macià Batle, Sebastià Pastor, 7103 Petit Celler, Jaume de Puntiró, Son Crespí, Angel i Vins Rubí)  han presentat la marca VI NOVELL de SANTA MARIA que unificarà tot el vi de l’any que es produeixi a Santa Maria. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la Festa del VI Novell de Santa Maria que enguany celebra la seva 15a edició.

El vi novell venut a barral, a granel és una tradició que a molt pocs llocs es mantenen i a Santa Maria, és una tradició que ha perdurat al llarg dels anys i que ha permès dignificar el producte entre el consumidor local. La creació de la marca VI NOVELL DE SANTA MARIA permetrà estendre aquest valor de producte a tots els mercats en què està present el vi santamarier. “Aquesta marca vol unificar, definir i diferenciar el producte vi novell i donar-li el valor que es mereix aquest producte”, explicà Marilena Borràs, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí.

D’aquesta manera, tot el vi novell embotellat a Santa Maria durà la càpsula amb la imatge i el primer lloc on es podrà tastar aquest vi serà a la Festa del Vi Novell que es celebra a Santa Maria el dissabte 24. “L’edició d’enguany suposa un salt qualitatiu en la definició del producte. A partir d’ara, tots els cellers santamariers tendran vi novell embotellat el dia de la Festa i això permetrà que Santa Maria sigui el primer lloc on es pugui tastar”, explica Ramón Servalls, director de la bodega Macià Batle.

Novetats en el programa
Enguany, el programa d’actes presenta algunes novetats per involucrar, encara més, als santamariers a la festa i al fet cultural del vi. El dissabte 18, cellers i veïnats, acompanyats pels quintos i la Colla de Gegants de Santa Maria aniran a Son Llaüt a cercar els brots de pi que engalanaran el poble durant la setmana. “Fer partícips a joves i nins a la festa amb activitats és molt important perquè facin seva la festa, la tradició i reivindiquin la qualitat del nostre vi. Són els nostres futurs consumidors”, explicà Sebastià Ordinas, de 7103 Petit Celler.

Per altra banda, l’entrega de la insígnia Brot de Pi enguany es farà el divendres horabaixa, a les 19 h, facilitant així la participació del poble. Rebran el reconeixement el llibre Vinyòvol, de Pere Calafat i els cuiners Santi i Tomeu Taura. Una vegada acabat l’acte, s’inaugurarà l’exposició de l’artista Dominik Wein , “The history exhibición”, on l’artista recorrerà a través de retrats la història del vi a Santa Maria.

EL dissabte, durant tot el matí els cellers tindran les portes obertes per fer visites a tots els interessants i el vespre, es farà l’acte d’entrega del brot de pi als cellers i acompanyats de les tapes dels restaurants locals, es podrà tastar el vi novell d’aquest 2017.

 

Etiquetat amb:
Publicat a Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com