L’associació Baldea du a terme una jornada de control de colònies felines

L’actuació s’emmarca en el conveni signat entre l’Ajuntament i Baldea i l’Associació de voluntaris locals Ania

La Plataforma Balear per a la Defensa dels Animals Baldea va dur a terme dissabte passat una jornada de control i esterilització de les colònies felines locals. Aquesta actuació s’emmarca en el conveni que l’Ajuntament de Santa Maria té amb l’associació des de l’any 2013 i que s’ha anat renovat anualment.

Baldea té signat aquest conveni amb tretze municipis de l’illa i cada dissabte es desplaça a un d’ells per, amb l’ajuda dels voluntaris de cada municipi, sanar i controlar sanitàriament les colònies de felins.

A Santa Maria, la feina de voluntariat local la fa l’Associació Ania. Són ells els que s’encarreguen de controlar les colònies i agafar, amb totes les mesures de control establertes per Baldea, els moixos que seran sanats o tractats en les visites que fa l’associació.

Mitjançant el conveni signat entre l’associació i l’Ajuntament les dues parts acorden treballar per tal de defensar i controlar les poblacions felines del municipi. D’aquesta manera, Baldea es farà càrrec de controlar les colònies i de sanar els animals capturats, així com d’oferir xerrades de sensibilització, i de proporcionar els materials de captura als voluntaris col·laboradors. Els voluntaris locals s’encarregaran del control i manteniment regular de les colònies, així com de vetllar per a la salubritat d’aquestes. L’Ajuntament disposarà d’un espai adient, amb electricitat i aigua, per ubicar la unitat mòbil durant les jornades d’esterilització o donarà permís per a estacionar-la a un lloc adient. Gràcies a aquest conveni s’aconseguirà una gestió ètica dels animals de companyia al municipi i s’evitarà una procreació incontrolada. El conveni va ser signat per Marilena Borràs, regidora de Medi Ambient i Ana Aranda, presidenta de la Plataforma Baldea.

Més informació sobre el grup de voluntaris locals Associació Ania

 

Etiquetat amb: , ,
Publicat a General, Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com