Una demostració de vehicles elèctrics inaugura els punts de recàrrega del municipi

  • Santa Maria compta amb dos punts de recàrrega finançats gràcies a un programa d’ajudes del Govern Balear
  • Un està situat al costat del Camp d’Esports Antoni Gelabert i l’altre a l’avinguda Jaume III

Nicolau Canyelles, batle de Santa Maria, ha rebut avui matí els primers vehicles elèctrics que han utilitzat els punts de recàrrega instal·lats als municipi. Ha estat en el marc d’una jornada de demostració i reivindicació d’aquest tipus de vehicles organitzada per l’ASINEM. A la ruta hi han participat empreses de lloguer de vehicles, representants d’Asinem, FEBT i FENIE-Energia i els batles de Santa Maria, Marratxí, Inca i Sencelles.

Canyelles ha volgut destacar la importància d’ accions com aquesta “que són petites passes cap un poble més respectuós amb el medi ambient, una feina que sense l’ajut d’altres administracions, com el Govern o la UE serien impossibles, però avui, aquí, s’ha demostrat que entre tots, podem fer una Mallorca més neta”.

Els punts de recàrrega presentats avui han estat finançats íntegrament per  les ajudes convocades per la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears amb l’aportació de fons FEDER i del mateix pressupost de la Direcció. En total, s’han destinat a la instal·lació d’aquests punts 550.000 euros (300.000 euros de fons europeus i 250.000 euros del Govern). L’objectiu principal d’aquests ajuts és el de assegurar una xarxa suficient perquè es pugui recórrer cada illa amb vehicle elèctric amb garantia que es trobaran punts de recàrrega durant l’itinerari.

La jornada ha acabat amb un acte a Sencelles que ha comptat amb la presència de representants dels Ajuntaments  i institucions que s’han adherit al programa d’ajudes, representants d’empreses i associacions relacionades amb el sector i de la presidenta del Govern Balears, Francina Armengol. En la seva intervenció a la jornada, la Presidenta ha anunciat que es treballarà per coordinar avantatges que ofereixen els municipis i promocionar-los entre els usuaris de vehicles elèctrics.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetat amb: ,
Publicat a General, Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com