Els plens de l’Ajuntament tornaran a ser bimensuals

En la sessió del passat dijous, a més, es va aprovar revisar la delegació de competències del ple a la Junta de Govern

Les sessions ordinàries del ple de l’ajuntament de Santa Maria tenien caràcter mensual des del començament de la nova legislatura, quan a iniciativa de Movem i amb el suport de PSOE i PP, així s’establí. Fins aquell moment sempre havien estat bimensuals.  El passat dijous, el regidor del PSOE, Jaume Martí va proposar que tornessin a ser bimensuals ja que “amb l’experiència d’aquests mesos, entenc que és difícil poder dur temes de pes cada mes”. A l’ordre del dia del ple només hi havia 2 punts que feien referència a les tombes i una moció a favor de la llibertat d’expresió.  L’equip de Govern va votar a favor ja que va reconèixer que així  “és dedica molt de temps al ple per temes que no són ni d’interès general ni que necessitin d’un debat en profunditat”.

El Partit Popular va votar en contra “com a protesta pel fet de que a les comissions temàtiques que s’han creat durant la legislatura no s’avança tant com estava previst per la falta d’implicació d’alguns membres del ple”. El batle va respondre a la regidora Maria Teresa Cañellas, qui va fer la intervenció, que ell creu que “sí que s’avança ja que només el debat d’idees ja és profitós”.

Movem va mantenir la seva posició de principi de legislatura al·legant que el ple també és un espai per a la participació dels veïns. Colau Canyelles va exposar que les vies de comunicació amb l’equip de Govern són moltes com per haver d’esperar al ple de l’Ajuntament.

DELEGACIONS DE LES COMPETÈNCIES DEL PLE

El Partit Popular, arran de la proposta del regidor del PSOE, va proposar que es revisessin les competències del ple que a principis de legislatura no es varen delegar a l’equip de Govern o Batllia. “La proposta que es presentà [el juny del 2015] era de paquets. Si es presenten els temes per separat es podria replantejar què s’ha de delegar per facilitar el funcionament de l’Ajuntament”, exposà Teresa Cañellas.

Les competències que no es varen delegar i que es revisaran són: el reconeixement extrajudicial de crèdits, la matèria relativa als traspassos dels drets funeraris sobre les concessions atorgades, l’exercici d’accions judicials i administratives i la defensa de la Corporació en matèries de competència plenària, les operacions de tresoreria quan l’import acumulat en cada moment superi el 15% dels ingressos corrents liquidats en l’exercici anterior.

MOCIÓ SOBRE LA LLIBERTAT D’EXPRESIÓ

Mes va presentar una moció a favor de la llibertat d’expressió en la que es demanava al Govern Central que revisés part de la coneguda com a Llei Mordassa. La presentació d’aquesta moció està motivada per la condemna al raper mallorquí VAltonyc per una lletra d’una cançó sobre la família Reial.

El Partit Popular va votar en contra per què “hi ha límits que no s’han de traspassar i que la llibertat d’expressió ha de tenir límits”. El PSOE va votar a favor al·legant que “ens haurien d’ofendre més altres coses com la impunitat dels corruptes”. MOVEM també votà a favor: “és il·lògic que el 2017 encara estiguem debatent aquests temes”.

 

 

Etiquetat amb: ,
Publicat a Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com