Registre Electrònic

Per accedir al registre electrònic de l’Ajuntament, podeu visitar la nostra SEU ELECTRÒNICA.

El registre electrònic permet la presentació d’escrits, sol·licituds i comunicacions relatius als procediments administratius i tràmits gestionats per mitjans electrònics.

La Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix l’ús dels mitjans electrònics de forma voluntària per a les persones físiques en les seves relacions amb les administracions públiques.

Subjectes obligats

Estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per efectuar qualsevol tràmit d’un procediment administratiu, almenys, els subjectes següents:

a) Les persones jurídiques.
b) Les entitats sense personalitat jurídica.
c) Els qui exerceixin una activitat professional per a la qual es requereixi la col·legiació obligatòria, per als tràmits i les actuacions que duguin a terme amb les administracions públiques en exercici de l’activitat professional esmentada. En tot cas, dins aquest col·lectiu s’hi entenen inclosos els notaris i els registradors de la propietat i mercantils.
d) Els qui representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l’Administració.
e) Els empleats de les administracions públiques per als tràmits i les actuacions que efectuïn amb elles per raó de la seva condició d’empleats públics, tal com determini reglamentàriament cada administració. Reglamentàriament, les administracions poden establir l’obligació de relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a certs col·lectius de persones físiques que per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius quedi acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris.

Canals de presentació telemàtica

Els canals disponibles per a la presentació telemàtica de sol·licituds, escrits i comunicacions són els següents:

– Seu Electrònica de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí.

– La Seu Electrònica de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, on podeu accedir mitjançant el següent enllaç i realitzar la recerca del procediment per matèria, tipus de procediment o unitat administrativa, marcant l’opció de “amb tràmits telemàtics”.
Per poder fer aquest tipus d’enviaments, us heu d’identificar mitjançant algun dels sistemes que visualitzareu en iniciar el tràmit. Podeu consultar aquests sistemes en l’apartat d’«Identificació i signatura electrònica de la Seu Electrònica».

– En cas de tràmits que no es puguin realitzar a través de la Seu Electrònica, el registre de qualsevol sol·licitud, escrit o comunicació dirigida als òrgans de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es podrà fer accedint al Registre Electrònic Comú (REC) de l’Administració General de l’Estat (https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do). Per a poder realitzar un registre a través del REC és necessari disposar d’un certificat electrònic o DNI-e.

A la següent adreça electrònica hi ha el Manual d’usuari del Registre Electrònic Comú, on s’indiquen les instruccions necessàries per a l’ús d’aquesta aplicació: http://rec.redsara.es/registro/docs/manual_usuario.pdf. Així mateix, el servei d’atenció telefònica 060 de l’Administració General de l’Estat resoldrà els dubtes o incidències sobre la seva utilització.

Etiquetat amb: ,
Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com