Renovació del Pla Municipal sobre prevenció del consum de drogues i altres conductes addictives de Santa Maria del Camí 2020-2024.

Què feim des de la comunitat educativa a Santa Maria del Camí per promoure hàbits saludables?

L’Ajuntament de Santa Maria del Camí va aprovar el Pla municipal d’actuacions sobre drogodependències (PMD) l’any 2008, com a un instrument que aglutina i dóna coherència a les respostes que ofereixen els diferents nivells de l’administració i a les aportacions dels diferents
serveis i entitats, rendibilitzant els recursos i harmonitzant les iniciatives relacionades amb l’abordatge integral de les drogodependències i altres conductes addictives des de la perspectiva de la prevenció, de la formació i la incorporació social. Així com, oferint espais alternatius d’oci saludables.

Durant aquests anys ha estat significativa la participació dels diferents professionals dels centres educatius, del centre de salut, de serveis Socials, Policia Local, Guàrdia Civil, Casal de Joves, biblioteca municipal, entitats i de les famílies, tant en la recerca com en la realització de programes i/o
accions preventives dirigides a promoure hàbits saludables en la població i a reduir els factors que poden derivar en el consum de drogues legals (alcohol, tabac i hipnosedants) i il·legals (cànnabis, etc) o conductes addictives sense substància (mòbil, joc en línia, joc presencial, etc.)
La renovació del Pla aprovat en el Plenari Municipal de dia 30 de gener de 2020 reflecteix l’interès que hi ha per millorar i adequar les diferents actuacions a la realitat del nostre municipi, cercant sempre la participació i el treball col·laboratiu de tots els agents implicats: ciutadania, tècnics i polítics.

Els centres educatius de Sta. Maria amb els programes preventius pretenem:

  • Incorporar al projecte educatiu de centre elements clau d’educació per a la salut -L’entrenament i millora de les habilitats per a la vida .
  • La participació activa de l’alumnat i les seves famílies en les activitats
  • L’entrenament específic de resistència a la pressió per al consum de drogues i altres conductes addictives.
  • Clarificar, reforçar i interioritzar el compliment de la llei.
  • Complir amb criteris de qualitat.
  • Ampliar l’impacte preventiu comptant amb la col·laboració d’altres serveis del municipi : Serveis Socials, Centre de Salut, Casal de Joves, Entitats esportives i culturals, Policia Local, Guàrdia Civil…).

Durant aquest curs 2019/2020 farem diferents actuacions d’acord amb aquest Pla, seguim educant per a la salut!

Podeu descarregar aquesta circular informativa aquí.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a Educació i cultura, General, Joventut, Sanitat, Seguretat ciutadana, policia i protecció civil

Contact Form Powered By : XYZScripts.com