Setmana europea de la mobilitat: transport públic gratuït i bicicletada

La setmana europea de la mobilitat (del 16 al 22 de setembre) és una iniciativa que té com a objectiu mostrar com serien les ciutats si es reduís l’ús del cotxe particular. Per aquest motiu, les institucions i administracions concentren durant aquest dies actes relacionats amb la mobilitat sostenible.

A Santa Maria dissabte dia 19, Dia europeu sense cotxes,  es farà una volta festiva en bicicleta per mostra com de senzill és moure’s pel centre del municipi sense cotxe. Al final del recorregut, al camp d’esports Antoni Gelabert, hi haurà activitats per els més petits i es podrà gaudir de la piscina municipal.

El Govern Balear també s’ha sumat a la iniciativa amb la campanya “Viu la teva ciutat d’una altra manera!”. Per això el dimarts 22 oferirà servei gratuït de tren, metro i llançadores (L301, L302, L307, L311, L312, L320, L331, L332, L333, L403 i L406a)

 

La mobilitat a Santa Maria

Amb el creixement que ha experimentat el nostre municipi en les darreres dècades, el disseny d’una circulació sostenible al nostre poble s’ha convertit en una prioritat estratègica. Fins ara ja s’ha fet en una reorganització dels sentits de la circulació que afavoreixin la descongestió circulatòria i l’ampliació de voreres i el maig passat es va presentar l’Estudi-diagnòstic sobre mobilitat on es recollien diferents propostes-guia per seguir treballant en la millora d’aquest àmbit.

Sense dubte un dels punts més complexos del nostre municipi és la Plaça Hostal. Per això i conjuntament amb l’Ajuntament de Consell, es va treballar molt per aconseguir una sortida directa des de l’autopista fins al polígon de Son Llaüt assegurant així la quasi absència de tràfic de gran tonatge dins el centre urbà. Aquesta nova sortida està prevista que estigui acabada en el terminar d’un any o any i mig.

En definitiva, l’aposta de l’equip de Govern per aconseguir un municipi sostenible és forta i contínua però també oberta a la participació del veïns. Per això, una vegada solucionat el tema del desviament del tràfic pesat, s’obrirà un termini d’exposició pública dels projectes derivats de l’estudi tècnic per a rebre les valoracions dels ciutadans.

 

 

Dia-Internacional-sense-cotxes

 

Publicat a General, Medi ambient

Contact Form Powered By : XYZScripts.com