Un ple molt participat obre l’activitat plenària d’enguany

  • El Batle va voler agrair públicament les mostres de suport que ha rebut en els darrers dies de part dels santamariers

  • Entre les preguntes del públic, el compromís del Consistori amb la contractació d’energia verda

El ple ordinari celebrat ahir dijous va aprovar per unanimitat les dades presentades per l’INE que s’estableixen la població de Santa Maria, a 1 de gener del 2015, en 6685 habitants, 94 menys que l’any 2014. Aquesta variació no suposa cap canvi en l’organització administrativa de l’Ajuntament i el municipi. Aquest era l’únic punt del ple que aportava l’equip de Govern.

A més, es varen debatre dues mocions de MOVEM. La primera estava relacionada amb les canalitzacions d’aigua que s’han fet en alguns passos elevats del municipi que, segons la moció, son poc segurs i poden dur algú a travelar. L’equip de Govern va explicar que s’havia estat mirant amb la brigada municipal i s’estan fent proves de com tapar-ho evitant problemes en la canalització. La moció es va aprovar per unanimitat.

L’altre moció presentada pel grup del Gabriel  Amengual demanava el trasllat de l’exposició d’animals de la fira a un lloc allunyat de les atraccions per evitar situacions estressants per als animals. El batle va explicar que les condicions en les que es troben els animals, tant a la fira com al mercat, estan avalades per informes favorables dels tècnics de la conselleria d’Agricultura però que, així i tot, es pot intentar millorar, encara que creu que trobar un espai alternatiu no serà fàcil.  En aquest punt, el PSOE va decidir abstenir-se ja que creu que la presència d’animals a la fira i al mercat és un tema que s’ha de debatre amb més profunditat. El Partit Popular va votar a favor.

Preguntes

El Partit Popular va demanar si hi havia cap novetat sobre les Normes Subsidiàries i el Batle va explicar que s’havia demanat a vàries empreses pressupost per actualitzar la redacció antiga a la nova normativa i que s’està esperant resposta.

PSOE i MOVEM varen demanar també sobre la reposició de l’antena de l’emissora municipal, al que la regidora de Participació va explicar que ja s’havia demanat i que s’esperava que arribas en els pròxims dies. Pel que fa a la despesa, va exposar que no és molt elevada i que, en principi, se’n podrà fer càrrec la regidoria sense problemes.

El públic assitent va fer algunes reclamacions relacionades amb l’ocupació de les voreres per inciatives privades i sobre el compromís de l’Ajuntament amb la contractació d’energia verda. Sobre aquest darrer punt es va explicar que tant els contadors com el consum d’energia dels edificis municipals estan en procés d’avaluació per tècnics de Govern Balear i, a partir del seu informe, es decidirà el calendari de traspàs a l’energia verda. Actualment compten amb energia verda la Residència Cas Metge Rei, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics i les instal·lacions de Son Llaut a través del generador eòlic.

Agraïment del Batle

Nicolau Canyelles va voler aprofitar el primera ple de la Corporació per fer arribar la seva gratitud a tots els membres i regidors de l’Ajuntament i a tot el poble en general per les mostres de suport després dels problemes de salut que el va tenir allunyat uns dies de l’Ajuntament.

Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com