Una comissió estudiarà possibles solucions per a la recollida de fems a fora vila i l’optimització del servei de punts verds

En el ple celebrat ahir dijous també es va debatre sobre els passos i accessos de l’estació de tren, la instal·lació de càmeres de vigilància a l’aparcament públic de Son Guia i el deteriorament de l’antic edifici del quarter de la Guardia Civil

 

El ple de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, en la sessió ordinària celebrada ahir dijous, va aprovar la creació d’una comissió mixta, formada pels partits polítics i tècnics, que estudiarà d’una manera global el servei de recollida de fems al municipi, amb principal atenció a la zona de fora vila, i l’optimització de l’horari i organització del punt verd de Son Llaüt i el punt d’aportació de Sa Voltadora. 

Aquest acord (vots a favor de Mes, PP i Movem; abstenció del PSOE) es va prendre a partir d’una moció que va presentar el PP en el que, a més, es demanava informació sobre un informe que es va fer l’any 2010 sobre la recollida al nucli de fora vila.

El Batle explicà les conclusions d’aquest informe i d’altres estudis posteriors que varen portar a l’Ajuntament a la retirada del servei a fora vila: per una part, el tècnics del Consell Insular aconsellaren a tots els municipis de la Mancomunitat del Raiguer a eliminar els contenidors ja que desvirtuaven l’esforç en el reciclatge i incrementaven la despesa en incineració per mal usos (tant és així que, una vegada eliminats els contenidors dels pobles veïnats, Santa Maria va veure incrementat la seva despesa en incineració en 50.000€ degut al que els tècnics anomenen “turisme de fems”);  per l’altra, la Policia Municipal havia alertat diverses vegades del perill que suposava per a la circulació també el mal us que se’n feia d’aquest punts de recollida. Davant això i la necessitat imminent d’eliminar els contenidors, es va demanar un estudi a Melchor Mascaró, concessionària del servei de recollida, del que costaria fer la recollida a fora vila porta a porta i això suposava un cost de 500€ per domicili a l’any.

En la moció que va presentar Movem sobre aquest mateix tema s’argumentava que els residents al nucli de fora vila també paguen i tenen els mateixos dret, al que el Batle explicà que aquests veïnats només paguen el servei d’incineració i no el de recollida.

Així i tot, el Batle va incidir que el servei de recollida és mancomunat i que, per tant, totes les propostes d’aquesta comissió, després, hauran de ser aprovades pel ple de la Mancomunitat del Raiguer.

Accessos i passos  a l’estació de tren

Movem va presentar una altre moció en la que s’instava a l’Ajuntament a recuperar i posar en marxa el projecte de tren trinxera en motiu del recent tancament del pas de vianants de l’estació. El grup Mes puntualitzà, a través d’una esmena a la moció, que el projecte del tren trinxera es va desestimar en el seu moment per qüestions tècniques, però que sí que, ja que s’han de reprendre les negociacions amb l’Administració per arreglar els passos a nivells i reobrir-ne un per a vianants, s’intentarà negociar un soterrament de les vies.

En referència a la moció del mateix partit sobre la instal·lació de càmeres de vigilància a l’aparcament públic de Son Guia, l’equip de Govern va exposar que l’Ajuntament no té competències sobre el tema però que farà la petició a la Delegació de Govern.

Movem també presentà una moció en la que instava a l’Ajuntament a fer un informe tècnic sobre els riscos que presenta el mal estat en el que es troba l’antic edifici del quarter de la Guardia Civil, habilitar les mesures necessàries de protecció i a iniciar les obres de restauració i requerir després el pagament als propietaris. El Batle explicà que s’ha iniciat el procés administratiu per que els propietaris arreglin els desperfectes i que només de manera excepcional i en cas de risc evident pels vianants, l’Ajuntament es faria càrrec d’aquesta despesa. En aquest punt, el regidor del Partit Socialista va demanar que, en el cas de que l’Ajuntament hagués de realitzar les obres, s’anés molt alerta amb el cost per evitar possibles impagaments posteriors i, per tant, una incidència en el pressupost municipal.

La sorpresa

L’anècdota del ple va ser l’abstenció de Movem a una de les mocions que ells mateixos havien presentat en la que s’instava a l’Ajuntament a prendre les mesures necessàries per aconseguir que el Consell de Mallorca declares el 31 de desembre com a Diada de Mallorca. Tal com varen explicar,  aquesta moció recollia una demanda del partir Esquerra i s’abstingueren al·legant que no creuen en celebrar imposicions i conquestes. La moció va sortir endavant amb els vots a favor de Mes, el vots en contra del PP i l’abstenció de PSOE i  Movem.

 

Regidoria d’Igualtat i l’aigua calenta del Camp d’esports Antoni Gelabert

El Batle va comunicar al Ple que les competència en matèria d’Igualtat s’han delegat en la regidora Malena Crespí.

A pregunta del Partit Popular i del PSOE, que eren conscients que el mes passat s’havia arreglat el problema amb la caldera del Camps d’esports però que ara tornava a estar espatllada, el regidor d’Esports, Ponç Vaquer, va explicar que ha estat una mala coincidència ja que actualment la que no funciona és la del pavelló i que ja s’han demanat pressuposts per arreglar-ho.

Per la seva part, Movem, va tornar a insistir en el tema dels avals del Polígon i va demanar una còpia on quedi reflectida l’entrada dels diners en el comptes de l’Ajuntament.

 

 

 

 

 

Etiquetat amb:
Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com