El Centre de Salut acull un curs per a cuidadors no professionals

El Centre de Salut de Santa Maria és la seu d’un taller dirigit a cuidadors no professionals de persones malaltes o dependents. El curs ha estat organitzat de manera conjunta per l’Imas, a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, la Xarxa Pública d’atenció a la dependència i la Conselleria de Salut a través dels professionals del nostre Centre de Salut.

L’objectiu d’aquesta formació no només fa referència a l’aprenentatge de temes relacionats amb la cura dels malalts (higiene, prevenció, nutrició, ergonomia, sinó, sobretot, vol crear una xarxa col·laborativa entre els mateixos cuidadors que els serveixi d’intercanvi d’informació i de suport emocional. A més, també es treballarà l’àmbit de les necessitats personals dels cuidadors i la seva estabilitat emocional. “El fet de compartir temps amb gent que està amb la mateixa situació els permet alliberar molta tensió”, expliquen els professionals organitzadors.

L’altre element destacable d’aquests cursos és la transversalitat i el seu enfocament global i de caràcter comunitari, ja que en el disseny de la formació i en l’atenció als alumnes participen professionals de diferents àmbits: psicologia, medicina, serveis socials, etc.

Des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Maria estan molt satisfets de la resposta que ha tengut, ja que la seva experiència els ha mostrat que els cuidadors no professionals són molt reticents a deixar al malalt.

Etiquetat amb: , , ,
Publicat a Centre de salut, Serveis socials municipals

Contact Form Powered By : XYZScripts.com