El debat dels pressupostos es posposa fins a principis de desembre

L’equip de Govern retira el punt de l’ordre del dia per donar més temps a la oposició per estudiar la proposta

El ple de l’Ajuntament va decidir posposar el debat sobre la proposta de pressupostos presentats per l’equip de govern a petició de l’oposició, que va demanar més temps per poder estudiar-los i presentar esmenes.  Així, el debat dels pressupostos es trasllada a un ple extraordinari que es farà, previsiblement, la primera setmana de desembre per assegurar que es pugui mantenir els terminis legals de publicació sense haver de començar l’any amb pressupost prorrogat. El Batlle va demanar en aquest punt responsabilitat a l’oposició en mantenir aquests terminis ja que, malauradament, aquests són uns pressupostos molt condicionats per la normativa estatal i, a més, afecten molt directament als treballadors de la corporació.

Podeu consultar la proposta de l’equip de Govern aquí

Els cotxes elèctrics tindran una reducció del 75% en l’impost de vehicles

Per unanimitat es va decidir fer una modificació en l’ordenança fiscal sobre vehicles de tracció mecànica que suposarà que els cotxes elèctrics vegin reduït l’import d’aquest impost en un 75%. Aquesta acció, va explicar el Batle, segueix la línia de premiar les opcions més ecològiques i ara que, a través d’un pla del Govern Balear, s’ha pogut instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics, aquesta reducció serà més efectiva.

Una nova comissió estudiarà els usos dels edificis i equipaments municipals

A petició del MOVEM es va debatre sobre la creació d’una comissió sobre els usos dels equipaments municipals. MES va puntualitzar que aquesta comissió, tal com proposava Movem, no pot ser oberta, ja que la legislació actual no permet a l’administració donar certa informació imprescindible per fer aquesta comissió operativa. Per això, es va decidir crear un grup d’estudi només amb tècnics i regidors electes.

Compromís amb la violència de gènere

Més va presentar una moció sobre la violència de gènere arrel de la marxa del 7 de novembre a Madrid i que va ser aprovada per unanimitat. Així, tots els regidors acceptaren aquests compromís en la lluita i la dotació de recursos i instruments a la corporació per lluitar contra aquesta xacra. A petició de MOVEM, la regidora d’Igualtat va explicar que Santa Maria té un Pla municipal d’acció contra la violència de gènere que s’està actualitzant i que també s’està treballant amb altres institucions per desenvolupar accions conjuntes.

L’aparcament del Melcior Rosselló, l’aigua del camp d’esports Antoni Gelabert i l’escarabat

A l’apartat de preguntes, es va tractar sobre la congestió que es produeix a l’entrada i sortida de CEIP Melcior Rosselló. Sobre aquest tema, el Batlle es va comprometre a portar a ple un informe sobre la situació i propostes de la policia municipal.

El regidor d’Esports va explicar que el tema de l’aigua calenta al camp d’esports està arreglat i que ja s’ha treballat en el problema de la pèrdua d’aigua d’algunes dutxes, però que s’està esperant que arribin les peces de reposició que estaven fora d’estoc.

Per la seva part, Marilena Borràs, regidora de Medi Ambient va traslladar l’explicació que diferents tècnics de plagues han donat a l’Ajuntament sobre la presència del petit escarabat negre al municipi. Segons aquests experts, la presència d’aquest insecte és totalment nova i no es té seguretat del seu origen, però sí que s’ha comprovat que es mouen amb molta facilitat i sempre “en grup”, el que fa inaplicable qualsevol acció d’extermini.

 

Etiquetat amb:
Publicat a General, Ple de l'Ajuntament

Contact Form Powered By : XYZScripts.com