El xef Tomeu Caldentey i la Sra. Benita Fiol guardonats amb la insígnia Brot de Pi

  • Els cellers santamariers  i l’Ajuntament han entregat avui matí els Brots de pi i donen així el sus a la Festa del vi novell

  • El guardó local ha estat concedit a la Sra. Benita Fiol, ànima de l’antic celler de Can Vata

  • Tomeu Caldentey ha rebut la insígnia en agraïment a la seva feina de promoció del vi santamarier

 

L’Ajuntament i els cellers de Santa María del Camí han atorgat avui dematí la insígnia Brot de pi en reconeixement a la feina de professionals i entitats en la promoció del vi santamarier. Aquest acte dona el sus a la XIII Festa del vi novell, una cita que vol promocionar el vi del municipi però també “rememorar el nostre passat i la nostra tradició vinatera que conforma la nostra identitat com a poble”, explicà Marilena Borràs, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Maria.

Benita Fiol va ser ànima del celler de Can Vata i ha rebut la insígnia Brot de pi en a reconeixement a la feina en la cura de la vinya. “Aquesta insígnia vol ser un homenatge a  aquelles persones i famílies que passant la seva saviesa de pares a fills han construït el gran passat vinater del municipi”, explicà Borràs

L’altre guardonat d’aquesta edició ha estat Tomeu Caldentey, primer xef mallorquí en aconseguir una Estrella Michelin i gran defensor del producte local. Caldentey ha agraït el reconeixement assegurant que “ el món de vi  ha estat el primer que ens ha demostrat que es pot traspassar fronteres amb el producte local sense perdre la tradició”.

Aquest guardó es dona a proposta dels cellers locals i co organitzadors de la festa: Macià Batlle, Jaume de Puntiró, Can Rubí, Sebastià Pastor, Son Crespí, Bodegues Àngel, Ramanyà i 7103 Petit Celler.

Altres actes

La Festa del vi novell és una iniciativa que vol donar a conèixer els vins i cellers santamarieris. Per això, a més de l’acte institucional d’aquest matí, s’han programat diferents actes per conèixer de ben a prop el vi local.

Dissabte al matí es faran rutes i visites guiades als vuit cellers locals i, al capvespre, Biel Mesquida serà l’encarregat d’obrir la festa on s’obriran les botes de vi novell i es podrà gaudir de les tapes i plats dels bars i restaurants locals a la V festa de la tapa.

Consultau el programa d’actes complet 

Publicat a General, Promoció econòmica i turisme

Contact Form Powered By : XYZScripts.com