Santa Maria s’uneix al Pacte ciutadà contra les violències masclistes

Avui dilluns, l’Ajuntament de Santa Maria del Camí ha formalitzat la seva adhesió al Pacte Ciutadà contra les violències masclistes promogut pel Consell de Mallorca. En un acte institucional, administracions, ajuntaments i entitats han signat el Pacte com a mostra de compromís de lluita en vers aquesta xacra social.

El Pacte ciutadà contra les violències masclistes és el resultat d’un procés de treball participatiu entre totes les administracions i entitats afectades amb l’objectiu d’impulsar polítiques integrals  i transversal per abordar les violències masclistes i per prevenir-les, detectar-les i eradicar-les al temps que se sensibilitza la població i, sobretot, s’atenen les víctimes.

Un moment de l'acte institucional

Un moment de l’acte institucional

Altres accions

La participació en aquest acte forma part del compromís que ha pres l’Ajuntament en la lluita contra aquest tipus de violència i en la reivindicació de les administracions locals com a principals identificadors de situacions de perill.

Així, en el passat ple, celebrat el dijous 19 de novembre, el grup MES va presentar una moció, que va ser aprovada per unanimitat per tots els regidors de l’Ajuntament, en la que no només s’afirmava el compromís i deure en la lluita i sensibilització si no també en la necessitat de a reactivar i millorar la prevenció i les respostes.

Xerrada-educar-en-igualtat

 

L’àrea de Serveis Socials municipals ja treballa en una actualització del pla municipal contra la violència de gènere i s’està col·laborant amb altres entitats per dur a terme accions de conscienciació i d’informació sobre aquesta violència i sobre els seus processos psicològics i socials així com sobre les eines i recursos de les dones que ho pateixen. En aquest sentit, per el pròxim dimecres 25, Dia Internacional per la eliminació la violència contra la dona, s’ha programat una xerrada titulada Educar en igualtat per eradicar la violència de gènere”, a càrrec de la Dra. Marta Santandreu Oliver.

 

Més informació:

 

Etiquetat amb:
Publicat a General, Igualtat

Contact Form Powered By : XYZScripts.com