La segona fase de les obres de canalització de les pluvials començarà després de Setmana Santa i durarà dos mesos

L’Ajuntament i representants del Consell es varen reunir dijous amb els veïnats afectats per explicar-los el projecte

La batlessa Rosa Vich va presentar l'equip del Consell de Mallorca

La batlessa Rosa Vich va presentar l’equip del Consell de Mallorca

La batlessa, Rosa Vich, el conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, i el director insular de Carreteres, Rafel Gelabert, acompanyats per enginyers del Consell, es varen reunir aquest dijous amb els veïnats afectats per la segona fase de les obres de canalització de les pluvials de la plaça Hostals que començaran després de Setmana Santa.

Aquesta segona fase està dirigida pel Consell de Mallorca ja que és la institució que té les competències sobre la zona afectada: la carretera, plaça Hostals, carrer de la Matança i una part del carrer Batlle Gabriel Bibiloni, fins a l’alçada de les Cases des Mestres.

La primera part de les feines d’aquesta fase serà instal·lar una canonada des del Carrer de Sa Matança fins a Ses Cases des Mestres, on va començar la primera fase.

La segona part de les obres corresponen a ampliar i millorar els punts de recollida d’aigua de la Plaça Hostals per facilitar la ràpida evacuació de l’aigua.

A més, gràcies a les converses mantingudes amb l’Ajuntament a l’hora de dissenyar el projecte, aquest es va ampliar amb una tercera part que és la que fa referencia a la zona de la Sínia.

Els enginyers explicaren la part més tècnica del projecte

Els enginyers explicaren la part més tècnica del projecte

L’empresa adjudicatària de les obres és la mateixa que es va encarregar de les obres de la primera fase i per tant, coneixedora dels problemes que puguin haver sorgit a la primera fase. “Sabem que un de les molèsties principals han vengut per talls puntuals d’aigua i per això intentarem fer una canalització provisional alternativa”, explicà un dels enginyers de l’equip del Consell.

Pel que fa a les restriccions de trànsit, l’Ajuntament estudiarà amb la Policia Local i l’empresa adjudicatària les possibilitats intentant sempre minimitzar les molèsties causades. Així i tot, tal com es va fer en la primera fase, s’intentarà que els talls siguin el mínim temps necessari i sempre que es pugui, facilitar l’accés a les residents a les zones afectades.

Els veïnats varen traslladar les seves preocupacions a l'equip del Consell

Els veïnats varen traslladar les seves preocupacions a l’equip del Consell

Les obres de canalització de les aigües pluvials de la Plaça Hostal era una millora molt demandada pels santamariers, però el fet de que dues institucions tinguessin competències sobre el procés havia dificultat molt desenvolupar una solució eficient.

Etiquetat amb: , ,
Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com