Mossèn Pere Rosselló i Far ja és Fill adoptiu de Santa Maria

Don Pere Rosselló, nascut a Alaró, va dirigir la parròquia de Santa Maria del Camí durant trenta dos anys.

Don Pere Rosselló va arribar a Santa Maria el setembre de 1982 i després de trenta dos anys dirigint la parròquia es va jubilar. Però, arrelat com estava ell, i tota la seva família, al poble, va quedar a viure a Santa Maria “per poder contemplar el blau del nostre campanar que, quan reflexa el sol, ens converteix en un far que sempre m’ha guiat”. Amb aquestes paraules va concloure el seu discurs d’agraïment al Consistori que va aprovar per unanimitat el nomenament.

L’acte protocol·lari va començar una mica abans de les 12 quan la Banda de música municipal va anar a cercar-lo a casa seva. No en va, la recuperació de la Banda municipal és una de les moltes fites que ha aconseguit Don Pere en aquest anys.

A la Sala de plens, després de llegir l’acta de proclamació, Don Pere va dirigir unes paraules d’agraïment en les que va destacar la feina de totes les persones que han col·laborat amb ell durant tots aquests anys i la implicació que ha tengut tot el poble en “les meves quimeres”.

La batlessa Rosa Vich va explicar que per a ella, “és un honor i un orgull presidir aquesta corporació ja que és la millor manera de fer-li arribar tot el meu agraïment com a batlessa i com a ciutadana”. Vich va voler destacar, “més enllà del seu llegat, que és molt, la seva personalitat, la seva manera de fer, la proximitat amb tots els ciutadans i, com no, la seva responsabilitat i dedicació al poble.” Exemple d’aquesta dedicació és la gestió que Don Pere feu del testament de la Sra. Margalida Calafat Cabot, de Cas Metge Rei, que va permetre, en paraules de Vich, “que avui Santa Maria tengui una residència, una biblioteca moderna i una escola de primària com cal. Sense la seva mediació res d’això seria possible”.

L’empremta que ha deixat Don Pere és molt gran: va recuperar les processons de Setmana Santa i la Banda de música, va reactivar el calendari litúrgic amb les festes de Santa Maria del Camí, el Pancaritat i la diada de l’àngel i la cura que va tenir sempre amb el patrimoni que va culminar amb una reforma integral de tota la Parròquia.

Abans d’acabar l’acte es va descobrir un retrat pintat per l’artista local Maria Alomar que es penjarà a la Sala de plens. Després es va fer una recepció a la plaça per a que tots els santamariers poguessin compartir amb Don Pere aquest moment.

 

Publicat a General

Contact Form Powered By : XYZScripts.com